|

Loiset

Tiesitkö, että kehomme on monenlaisten loisten isäntä? Ne voivat elää ulkoisesti täinä, punkkeina ja punkkeina ja sisäisesti sieninä, trikiinoina ja matoina. Ne voivat kulkeutua ruoan, veden, hyönteisten puremien ja tartunnan saaneiden eläinten välityksellä. Loiset tappavat harvoin isäntänsä, koska ne tarvitsevat isännän elääkseen, kasvaakseen ja lisääntyäkseen. Sen lisäksi, että ne varastavat meiltä elintärkeitä ravintoaineita ja levittävät tauteja, ne vapauttavat jätteitä ja myrkkyjä, jotka myrkyttävät elimistöä ja heikentävät yleistä terveyttä. Ne kantavat myös itse loisia, jotka voivat siirtyä kehossamme, kun ne kuolevat.

On itsestään selvää, että meidän on poistettava matoja lemmikkieläimiltämme, koirilta, kissoilta, hevosilta, lampailta ja niin edelleen, mutta entäpä me itse?

Yleiset loistyypit ihmiskehossa

Monet niistä ovat paljain silmin näkymättömiä, kuten malariaparasiitit, mutta jotkin niistä on helppo havaita, kuten matoja, jotka voivat kasvaa yli 35 senttimetrin pituisiksi.

Kehossamme on kolme päätyyppiä loisia:

Alkueläimet ovat yksisoluisia organismeja, jotka voivat lisääntyä ihmisessä. Nämä loiset voivat levitä saastuneen ruoan ja veden, ihmisten välisten kontaktien ja hyönteisten puremien välityksellä. Alkueläimiin kuuluvat Plasmodium malariae, joka aiheuttaa malariatartunnan, ja Cryptosporidium, joka voi aiheuttaa hengitystie- ja ruoansulatuskanavan sairauksia.

Madot/hormonit ovat loismatoja, jotka elävät yleensä ihmisen ruoansulatuskanavassa. Ne jaetaan heisimatoihin, koukkumatoihin ja pyörömatoihin.

Ektoparasiitit ovat pieniä organismeja, jotka elävät kehon ulkopuolella. Niitä ovat esimerkiksi punkit, kirput, täit ja syyhy.

Loisten ihmisillä aiheuttamien sairauksien oireet

Koska loisia on monenlaisia, sairauden oireet voivat olla hyvin erilaisia. Myös isännän immuunijärjestelmän vahvuudella on merkitystä. Loistartunnat eivät välttämättä aiheuta oireita heti, mutta ajan myötä ne voivat johtaa erilaisiin vaikeasti diagnosoitaviin ja haastaviin terveysongelmiin. Joskus oireet voivat muistuttaa muiden sairauksien, kuten keuhkokuumeen tai ruokamyrkytyksen, oireita.

Oireita voivat olla mm:

Makeisten ja tiettyjen elintarvikkeiden himo

Vähentynyt ruokahalu

turvotus ja epämukavuus vatsassa

laihtuminen

ripuli ja oksentelu

Anemia

Jatkuva väsymys

Univaikeudet

Kuume

Yöllinen hikoilu

Särkevät lihakset ja nivelet

Allergiat

Iho-ongelmat, kyhmyt ja ihottumat, kuten ruusufinni (rosacea)

Kutina

Toimenpiteet loisinfektioiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi

Immuunijärjestelmän ja suolistoflooran vahvistaminen on helpoin ja tehokkain tapa vähentää loisinfektioiden riskiä, ja sen voi tehdä itse. Immuunijärjestelmän vahvistaminen on tärkeää myös hoidon kannalta, jos sinulla on jo infektio. Terveellinen elämäntapa, johon kuuluu säännöllistä liikuntaa, hyvä ruokavalio, hyvä hygienia, hyvä uni ja tasapaino aktiivisuuden ja levon välillä, auttaa sinua rakentamaan hyvin toimivan immuunijärjestelmän. Epäterveelliset elämäntavat, kuten huono syöminen, tupakointi, stressi, liikaa työnteko, liikunnan puute ja unen puute, heikentävät sitä vastoin kehon immuunijärjestelmää, jolloin loisten on helpompi päästä isäntäkehoon.

Itsehoito ja vaihtoehtoiset hoitomuodot tarjoavat monia erilaisia tapoja edistää terveyttä ja hoitaa erilaisia sairauksia ja vaivoja. Voit tehdä paljon itse, mutta jos sinulla on selviä ja vakavia oireita, sinun kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa ennen kuin alat diagnosoida ja hoitaa itseäsi, jotta saat oikeaa hoitoa.

Jos teet kuuria ja kehossasi on paljon loisia, saatat kokea pahoinvointia, päänsärkyä ja väsymystä puhdistuskuurin alussa. Myös hikoilua ja ärsytystä voi esiintyä. Epämukavuus johtuu siitä, että loiset itse vapauttavat kuollessaan muita loisia ja jätteitä. Muutaman päivän hoidon jälkeen olo on yleensä parempi ja energia palaa. Muista suorittaa hoito loppuun, jotta sillä on täysi ja aiottu vaikutus. Varmista myös, että suolistosi tyhjenee kunnolla ja päivittäin, jotta kehosi pääsee eroon kuolleista loisista, toksiineista ja muista jätteistä. Ota myös ruoansulatusentsyymejä ja probiootteja (jotka otetaan hoidon jälkeen) tukeaksesi suoliston toimintaa ja siten immuunijärjestelmän optimaalista toimintaa.

Syö loisia puhdistavaa ruokavaliota.

Ruokavaliomme tulisi yleisesti ottaen olla ravinnerikas ja koostua käsittelemättömistä, terveellisistä elintarvikkeista. Sen tulisi olla sekä tulehdusta että sieniä ehkäisevää ja tukea ruoansulatusjärjestelmäämme, erityisesti suolistoflooraa. Monet ihmiset, jotka suosittelevat parasiittivastaista ruokavaliota, suosittelevat jättämään pois sokerin, vehnäjauhot ja hedelmät, jotka voivat käydä suolistossa. Sen sijaan suositellaan keskittymään vihannesten ja proteiinin saantiin. Ajatuksena on, että loiset eivät saa haluamaansa ravintoa ja voivat nääntyä pois. Väitteille ei ole todellista tieteellistä perustaa, mutta monet ihmiset voivat todistaa, että se on tehokasta.

Tasapainoisen, yksilöllisen ruokavalion ja oikeiden yrttien yhdistelmä tukee immuunijärjestelmäämme ja antaa meille mahdollisuuden päästä eroon loisista kehostamme täysin luonnollisella tavalla.

Kurpitsansiemenet ovat erityisen hyviä matojen poistamisessa. Siemenet sisältävät aineita, jotka lamaannuttavat madot ja tekevät niistä liikkumiskyvyttömiä.

Syö elintarvikkeita, joissa on runsaasti antioksidantteja. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien kehittymistä, jotka vaikuttavat tuhoavasti immuunijärjestelmään. Ruokavalioon tulisi kuulua marjoja, mustikoita, aroniaa, vihanneksia, tomaatteja sekä punajuurta, kaalia, raakaa porkkanaa, valkosipulia ja sipulia. On myös tärkeää sisällyttää D+K2-vitamiinilisät.

Kuitupitoiset elintarvikkeet, kuten hedelmät ja vihannekset, pavut ja täysjyväleipä, ovat ravintoa hyville suolistobakteereille. Kuitujen ansiosta suolisto tyhjenee myös helpommin ja säännöllisemmin, mikä vähentää riskiä, että käymistuotteille ja bakteereille kasvualustana olevat jätteet kerääntyvät ja juuttuvat suolistoon.

Runsaasti yrttejä, kuten timjamia, oreganoa, neilikkaa, fenkolia, cayennepippuria, inkivääriä, kurkumaa ja oliivinlehtiä, luovat loisille epäsuotuisan ympäristön. Käytä monenlaisia yrttejä, sillä niillä on erilaisia vaikutuksia loisen eri elinvaiheisiin (muna, toukka, aikuinen).

Kookosöljyssä on rasvahappoja, jotka ovat antimikrobisia.

Omenaviinietikka

Runsaasti probiootteja sisältävät elintarvikkeet, kuten hapankaali, kimchi, kefiiri ja jogurtti, vahvistavat suolistoflooraa.

Juo runsaasti vettä. Se huuhtelee elimistöä ja helpottaa kehon pääsyä eroon jätteistä.

Vältettävät elintarvikkeet

Sokeri Poista sokeri ruokavaliostasi ja kaikista sitä sisältävistä tuotteista niin paljon kuin mahdollista. Sokeri ei ole koskaan hyväksi terveydellesi, varsinkaan jos sinulla on suolistotulehdus. Löydämme sokeria esimerkiksi glukoosisiirapista, agaveesta, vaahterasiirapista, ruokosokerista, hunajasta, maltoosista, hiivasta, makeisista, patukoista, mutta vaihtoehtona voit kokeilla makeuttamista kookoksella, taateleilla ja banaanilla.

Voit vapaasti jättää vehnäjauhot pois ruokavaliosta. Tämä pitkälle jalostettu yksinkertainen hiilihydraattityyppi on ihanteellista ravintoa ihmisen loisille. Korvaa ne täysjyvähiilihydraateilla, kuten hirssi, ohra, tattari, amarantti, kvinoa, ruis.

Minimoi alkoholin käyttö. Alkoholi on myrkky, jolla on merkittävä kielteinen vaikutus hermostoon, se aiheuttaa elektrolyyttien vuotamista ja aiheuttaa elimistössä tulehduksia.

Hygienia

Loisten leviämisen välttämiseksi on tärkeää huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta ja pitää koti puhtaana. Mutta liioittelematta kuitenkaan. Pese kädet ennen ruokailua. Tavallinen saippua riittää, sillä käsien hankaaminen on tärkeintä.

Tiettyjen hoitojen, kuten pinwormien hoidon, yhteydessä on tärkeää noudattaa ylimääräistä hygieniaa. Sinun on pestävä vaatteesi ja vuodevaatteet joka päivä, jotta vältät uudelleen tartunnan.

Terveystuotteet

Detox- ja loishoitoon on tarjolla laaja valikoima terveystuotteita, kuten Mimosa pudica, Chaparro amorgosa, Uva ursi, Pau d’Arco. Tutustu eri valmisteisiin ja tee tietoon perustuva valinta.

Mustapähkinä, greippiöljy, ruoansulatusentsyymit ja probioottivalmisteet ovat myös hyödyllisiä loisten puhdistamisessa.

Loisten aiheuttamien sairauksien lääketieteellinen hoito

Loistartunnan hoito riippuu tartunnan aiheuttavan loisen tyypistä.

Tässä on joitakin lääkkeitä, joita lääkärit määräävät.

Metronidatsoli (Flagyl) : Tämä antibiootti tappaa ruoansulatuskanavan tai lisääntymisjärjestelmän loisia, mukaan lukien amebiaasi, giardiaasi, trikomoniaasi ja emätintulehdukset.

Ivermektiini (Stromectol) : Tämä lääke hoitaa suoliston, silmien tai ihon loisinfektioita, mukaan lukien syyhy ja helmintiasis.

Pratsikvanteli (Biltricide) : Tämä lääke lamaannuttaa ja hajottaa heisimadot, jolloin ne pääsevät irti suolen seinämästä ja poistuvat kehosta ulosteen mukana.

Pyrimetamiini (Daraprim) : Lääkärit voivat määrätä pyrimetamiinia ja sulfadiatsiinia toksoplasmoosin aiheuttamien flunssan kaltaisten oireiden hoitoon terveille ihmisille.

Nifurtimoksi (Lampit) : Nifurtimoksi ja benznidatsoli hoitavat Chagasin taudin oireita. Tämä on loisinfektio, joka voi aiheuttaa elinvaurioita.

Klorokiini : Tämä on yksi tärkeimmistä malarian hoitoon käytettävistä lääkkeistä.

Nitatsoksanidi (Alinia) : Tätä lääkettä käytetään ruoansulatuskanavan loisinfektioiden, kuten kryptosporidioosin ja giardiaasin, aiheuttaman ripulin oireiden hoitoon.

Fenbendatsoli: on yleinen eläimille tarkoitettu madonpoistoaine. Ihmisille käytetään muita bentsimidatsoleja.

Alkuperäinen artikkeli

Levitä rakkautta

Samankaltaiset artikkelit

0 0 äänet
Artikkelin luokitus
Tilaa
Notify of
guest
0 Kommentit
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments